DOLAR 32,5885
EURO 34,8412
ALTIN 2.508,17
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 18°C
Az Bulutlu
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 21°C
Paz 20°C
Pts 21°C

70 BİN ADET YAVRU SAZAN BALIĞI GÖLETLERE BIRAKILDI

70 BİN ADET YAVRU SAZAN BALIĞI GÖLETLERE BIRAKILDI
18.08.2021
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında İlyasköy ve Örencik göletleri ile Ortaburun sulama barajına 70.000 adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, gölet ve barajlardaki balık çokluklarının korunması, deniz ve iç sulardaki stokların takviyesi ve ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amacıyla Bakanlığımızca yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bakanlığın Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonundan temin edilen 70.000 adet yavru sazan balığının 10.000′ i İlyasköy göleti, 10.000’i Örencik Göleti ve 50.000′ i de Ortaburun Sulama Barajına bırakıldı. İl Müdürü Suat Parıldar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bu balıklar Anadolu’nun ekonomik ve tabii türleri arasında yer almakta olup, vatandaşımız için önemli bir gelir kaynağı, aynı zamanda hem sportif (Amatör) hem de ticari balıkçıların gözdesi olmaya devam etmektedir. Balıklandırma çalışmaları ile göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması, turizme yönelik sportif amaçlı balık avcılığı ve yöre halkının gölden istifade etmesi amaçlanmaktadır. Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması, kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve an az bir kez üremelerine imkan tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Baraj ve göletlere bırakılan yavru balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerekiyor. Bu nedenle amatör avcılık yapan vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı avcılık yapmalarını rica ediyoruz. Balıklara bir defa olsun üreme şansı tanıyalım. Doğal olarak üreyen 1 kg ağırlığındaki bir sazan balığı yılda 200-300 bin yumurta bırakıyor. İl Müdürlüğü olarak özellikle balıkların avlanma dönemi, boyu ve yöntemi hakkında vatandaşlarımızı sık sık bilgilendiriyoruz. Avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” dedi.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.