DOLAR 34,1623
EURO 38,1653
ALTIN 2.914,46
BIST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 27°C
Az Bulutlu
Yalova
27°C
Az Bulutlu
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 25°C

DEVREMÜLK OPERASYONUNDA 11 TUTUKLAMA

17.06.2024
A+
A-

Yalova merkezli Adana, Aydın, İstanbul ve Kütahya illerinde eş zamanlı düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda gözaltına alınan 29 zanlı adliyeye sevk edilirken, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet, görevi kötüye kullanmak, vergi usul kanununa muhalefet suçlarından gözaltına alinan O. Karadereli ve 11 zanlı tutuklanırken, 16 zanlı adli kontrol uygulanmasına ve yurtdışı yasağı konulmasına karar verilirken 2 zanlı ise serbest kaldı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan yüzlerce şikayet üzerine, 2 yıl önce soruşturma başlatmıştı. Binlerce mağdurun olduğu öğrenilen olayla ilgili Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 yıldır gizli soruşturmayı yürüttü.

Operasyonun ardından Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada “2020 yılından bugüne kadar ilimiz Termal İlçesinde bulunan Kamuoyunda “Terma City” olarak bilinen Otel ve bünyesindeki tesislerden tatil amaçlı yararlanmak isteyip Devre Mülk satışı üzerinden dolandırıldığını belirterek müracaatta bulunan kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmaya başlanılmıştır. Çalışmalar sürdürülürken 2023 ve 2024 yılları içerisinde aynı minvalde yoğun bir şekilde başvuruların devam etmesi üzerine; Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kom Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; Nitelikli Dolandırıcılık suçu işleyen “O. Karaderili “Çıkar Amaçlı Suç Örgütünün” İstanbul’daki yönetim ofisinden Yalova’daki tanıtım ve pazarlama adı altında kurduğu paravan şirketler bünyesinde barındırdığı örgüt üyeleri ile beraber;
Yalova ilimiz Termal ilçesi, Kütahya – Emet, Aydın – Kuşadası ve Muğla – Bodrum’da hisseli tapuları usulsüz bir şekilde bölerek tatil yapma vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca,”Yüksek miktarda haksız kazanç edinmeleri neticesinde gayrimenkuller başta olmak üzere taşınır taşınmaz toplam 8-10 milyar TL civarında usulsüz mal varlığı edindikleri değerlendirilmektedir. Yapılan tespitler ve elde edilen bilgi, belgeler doğrultusunda, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde; Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince; 10.06.2024 günü saat:07.00 sıralarında Yalova merkezli İstanbul, Aydın, Muğla, Kütahya ve Adana illerinde eş zamanlı olarak (30) şüphelinin yakalanmasına ve suç delillerinin elde edilmesine yönelik operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon neticesinde; başta O. Karadereli olmak üzere (29) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, çok sayıda dijital materyal ile mali suç kapsamında dokümana ve sıcak satıştan elde edilen paraya el konulmuştur. Aralarında örgüt liderinin de bulunduğu (29) şüpheli 13.06.2024 tarihinde adli mercilere sevk edilmiş, 14.06. 2024 Cuma günü Suç Örgütü Lideri O. Karaderili dahil (11) şüpheli tutuklanmış, (16) şüpheli hakkında adli kontrol uygulanmasına ve yurtdışı yasağı konulmasına karar verilmiş, (2) Şahıs ise serbest kalmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.