DOLAR 34,0128
EURO 38,0032
ALTIN 2.827,75
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 25°C
Hafif Yağmurlu
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

57 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

09.09.2024
A+
A-

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından Atatürk heykeline çelenk bırakıldı.

Çelenk sunumunun ardından Rahmi Tokay İlköğretim Okulunda  Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Ak Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Yalova il protokolunun katılımıyla tören düzenlendi.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “İlköğretim Haftası, geleceğimizi oluşturan evlatlarımızın yetişmesine eşlik öğretmenlerimizin ve velilerimizin buluştuğu önemli bir sürecin başlangıcıdır. Bu özel günün, eğitimdeki başarılarımıza yeni bir ivme kazandırmasını temenni ediyorum. Her bir çocuğumuzun potansiyelini ortaya çıkarmak, onların eğitim yolunda sağlam adımlar atmalarını sağlamak, hepimizin ortak hedefidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür’ sözü de eğitimin önemini vurgulaması bakımından önemlidir. Bizler eğitimciler olarak her zaman olduğu gibi milli ve manevi değerlerine sahip, nitelikli, kendine güvenen, üreten, yerel ve evrensel değerlerin farkında olan bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise yaptığı konuşmada “Ben de bir öğretmen çocuğu olarak her İlköğretim Haftasında çok heyecan duyarım. Bugün yine burada sizlerle birlikte bu heyecanı yaşamaktan mutluyum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bugün uygulamasına başlıyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız ve ekibi tarafından 8 ay süren bir süreçte hazırlıkları yapıldı. Bu sistem ülkemiz açısından son derece faydalı olacak bir model. Bu model kapsamında her ilin dinamiklerine göre öğrencilerimizin bir mesleği olacak. Bizler de bu süreçte gerek yeni modelin uygulanması aşamasında, gerek okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekse yeni eğitim yatırımları noktasında Ankara’dan sizlere gereken tüm desteği vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yalova Valisi Hülya Kaya  ise ” Her yeni eğitim yılı, sadece öğrencilerimiz için değil tüm toplumumuz için yeni başlangıçlar ve fırsatlar demektir. Geleceğe yürüdüğümüz bu yolda, bugünün gençleri yarının liderleri olacak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaklar. Bu yeni dönemde en önemli vizyonlarımızdan biri, Cumhurbaşkanımız tarafından işaret edilen Türkiye Yüzyılı hedefleridir. Türkiye Yüzyılı’nın inşasında en büyük gücümüz, nitelikli, özgüvenli ve donanımlı bir nesil yetiştirmektir. Maarif Modelimiz, evrensel değerlerle donatılmış, köklü medeniyetimize yaslanan, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.” dedi. konuşmaların ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.