DOLAR 34,2901
EURO 37,2359
ALTIN 2.987,09
BIST 8.947,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 16°C
Az Bulutlu
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

TUBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ BAŞLADI

18.10.2024
A+
A-

TÜBİTAK 4007 “Yalova Bilim Şenliği” Projesinin açılışı Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş, Vali yardımcısı İdil Özdemir Doğan, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ercan Altın, Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Akmeşe, Çalışma Ve İş Kurumu Müdürü Erhan Dede ,siyasi parti temsilcileri ,kurum müdürleri, il/ilçe eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Birçok kamu ve özel kurumun desteklediği “Bilim Şenliği”,17-19 Ekim tarihleri arasında 15 temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda her yaştan katılımcıya hitap ediyor. Yalova Bilim Şenliği ile; bilimin, hayatın içine entegre edilmesi amaçlanıyor. Bilim Şenliği Rahmi Tokay İlkokulu öğrencileri tarafından sunulan halk oyunu gösterisi sonrası şenliğin açılış kurdelesini protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe “Türkiye Yüzyılı” vizyonumuz doğrultusunda, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve çağın gerekliliklerine uygun bir maarif modeliyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği de bu vizyonun somut bir yansımasıdır. Burada, öğrencilerimiz atölyelerde bilimle, teknolojiyle, sanatla buluşacak; sadece öğrenmekle kalmayıp, üreterek ve keşfederek kendilerini geliştireceklerdir. Her biri, bilimsel düşünme yetisini kazanarak geleceğin liderleri olma yolunda önemli adımlar atacaktır.” diyerek şöyle konuştu

“Teknoloji ve bilimin hızla geliştiği bu dönemde, geleceğin dünyasına ayak uydurabilmek ve hatta yön verebilmek için en önemli adımlar eğitimle atılacaktır. Bugün burada gerçekleştirilen her atölye çalışması, her proje sunumu, gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkaracak, onları daha ileriye taşıyacaktır. Yalova, bu tür etkinliklerle bilimsel ve teknolojik gelişimin merkezlerinden biri olma yolunda önemli bir adım atmaktadır. Ayrıca Yalova’da, bilim ve teknolojinin ışığında geleceğe umutla bakan gençlerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu anlamlı etkinliğin, ilimizde ilk defa gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.