DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova °C
Yalova
°C
°C
°C
°C
°C

YALOVA PROJESİNE TÜBİTAK’TAN DESTEK

18.04.2025
A+
A-

Yalova OSB’nin üniversite-sanayi işbirliğine önem veren vizyoner katılımcılarından biri olan Yaşalar Çelik İşleme ve Otomotiv ile Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin ‘Makine Yan Sanayi Örneği’ başlıklı lisans araştırma projesi, TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yalova OSB yönetimi, OSB’nin katılımcısı olan Yaşalar Çelik İşleme ve Otomotiv’i Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri ile bir projede buluşturdu.  Üretim süreçlerinde yalın dönüşüm vizyonunu destekleyecek ve otomotiv olarak önemli bir adım olan “KOBİ’ler İçin Çekme Sistemi Tabanlı Üretim Takip Sistem Tasarımı: Makine Yan Sanayi Örneği” başlıklı lisans araştırma projesi, TÜBİTAK 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yalova OSB bünyesinde faaliyet gösteren Yaşalar Çelik İşleme ve Otomotiv çatısı altında yürütülen proje, mevcut üretim yapısının çekme sistemine uygun şekilde yeniden yapılandırılmasını ve yalın üretim teknikleri ile desteklenerek verimliliğin artırılmasını amaçlıyor. Belirli iş süreçlerine odaklanan proje kapsamında; iş etüdü, değer akış haritalama ve simülasyon tekniklerinden faydalanılarak israfların azaltılması ve üretim süreçlerinin optimize edilmesi hedefleniyor. Sektördeki birçok işletme için örnek teşkil edebilecek bu proje, yalın üretim felsefesinin pratiğe aktarılması açısından önem taşıyor. Yalova OSB’nin katkı sağladığı bu örnek proje çalışmasının yanı sıra Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin de yakın tarihte eğitim-öğretime başlaması, Yalova OSB’nin üniversite-sanayi entegrasyonundaki öncü rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Yalova OSB, Mühendislik Fakültesi projesiyle bu sinerjiyi daha da güçlendirerek, benzer yenilikçi projelerin sayısını artırmayı ve bölgemizdeki sanayinin rekabet gücüne önemli katkılar sunmayı hedefliyor. Akademisyen-öğrenci ve sanayici buluşmaları, fakültenin kurulmasıyla birlikte Yalova sanayisi için sürdürülebilir bir inovasyon ekosisteminin temelini oluşturacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.