DOLAR 34,4773
EURO 36,2677
ALTIN 2.954,25
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 20°C
Parçalı Bulutlu
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 9°C
Paz 9°C
Pts 10°C

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ MÜCADELE KURULU TOPLANDI

ÇOCUK İŞÇİLİĞİ MÜCADELE KURULU TOPLANDI
21.11.2020
A+
A-

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Koordinesi ile “Çocuk İşçiliği Mücadele Kurulu” Kasım 2020 çalışmalarını kapsayan toplantı, Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü uzmanlarının da katıldığı toplantı içeriği ile ilgili açıklama yapan İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, “Çocuk işçiliği,  çocuğun zihinsel, bedensel, ruhsal ve genel olarak sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen, küresel ve ulusal çapta hala en önemli sorunların başında gelmektedir. Çocuklar çoğu zaman okula devam edememekte veya zorunlu eğitimlerini yarıda bırakmakta ve dolayısıyla, ileriki çalışma yaşamları için gerekli olan donanımdan yoksun kalmaktadır. Bu durum sadece çocuğun yetişkinlik yaşamını olumsuz yönde etkilemekle kalmayıp, ülkenin üretkenlik düzeyini de düşürmektedir. Çocukların özellikle zor koşullar altında uzun süreler için çalıştırılması ruhsal ve bedensel sağlıklarını olumsuz yönde etkilemekte, uzun vadede bu çocukların üretken bireyler yerine yardıma ve desteğe muhtaç kişilere dönüşmelerine neden olmaktadır. Dolayısıyla, bugün ucuz işgücü olarak görülen çocuk emeği, uzun vadede ülke için çok pahalı bir emek haline dönüşmektedir.” dedi. Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı (2017-2023) kapsamında, öncelikli hedef gruplarının  “Sokakta Çalışma, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışma, Tarımda Aile İşleri Dışında, Ücret Karşılığı Gezici ve Geçici Tarım İşlerinde Çalışma” olarak belirtilen toplantıda İl Müdürü Dede, “Çok nedenli ve çok boyutlu bir yapıya sahip olan bu mücadele programında bir çok kurum kuruluş ile STK’ların ortak çalışmasının etkili olduğu” belirtildi. Çocuk İşçiliği ile mücadelede farkındalık oluşturma amacıyla; broşür ve afiş basımı dağıtımı çalışmaları yapılması, istihdam teşvikleri – işveren borçları ve yapılandırma kapsamındaki işverenlere yapılacak olan bilgilendirme çalışmalarında, çocuk işçiliği konusunun tekrar vurgulanması” kararlarının alındığını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.