KADINLARLA GÜÇLENDİRİLEN AKSA AKRİLİK ÖDÜLLENDİRİLDİ
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun bu yıl 8.’incisini düzenlediği Kadın Direktörler Konferansı’nda, “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri” açıklandı. Aksa Akrilik, BIST 100 endeksindeki tüm şirketler arasında en yüksek puanı alarak ödülün sahibi oldu.
Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi kapsamında, “8. Kadın Direktörler Konferansı” 19 Kasım Perşembe günü gerçekleşti. Bu yılın ana teması “Kapsayıcı ve eşitlikçi bir gelecek” olarak belirlenirken, etkinliğe çok sayıda uzman isim katıldı. Online olarak düzenlenen konferansta Aksa Akrilik, “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü”ne layık buldu. Aksa Akrilik adına ödülü,Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Lale Develioğlu aldı.
Yüzde 19 küresel pazar payıyla dünyanın lider, Türkiye’nin tek akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, 2020’deki başarılı performansını bir ödülle daha taçlandırdı. Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu akademisyenleri tarafından geliştirilen ve Borsa İstanbul A.Ş. (BIST) 100’e kayıtlı olan kurumları kapsayan “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim KurullarıEndeksi”ndebu yıl en yüksek puanı alan Aksa Akrilik, ödülün sahibi oldu. Aynı zamanda Yüzde 30 Kulübü üyesi olan Aksa Akrilik’in 9 kişilik yönetim kurulunda Nilüfer Dinçkök Çiftçi, Alize Dinçkök, İlknur Gül Uralcan ve Lale Develioğlu bulunuyor.
“Kadınlar, yönetim kurulunda karar kalitesini artırıyor”
Aksa Akrilik Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Lale Develioğlu, iş hayatında kadın görünürlüğünün önemini vurguladı. Gelişmiş toplumlarda kadınların daha etkin rollere sahip olduğunu hatırlatan Develioğlu, şunları söyledi; “Kadınların hayata katılımlarının artması, toplumsal kalkınma ve refah seviyesini de olumlu etkiliyor. Bilimsel araştırmalara göre, en az yüzde 30 oranında kadınların bulunduğu yönetim kurullarında alınan kararların kalitesi niteliksel olarak gelişme sağlıyor. Bu anlayış doğrultusunda, her alanda kadın görünürlüğünün artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği dengesinin kurulabilmesi amacıyla Aksa Akrilik olarak kadın çalışanlara desteğimizi sürdürüyoruz”.
1971 yılından beri Yalova’da faaliyet gösteren Aksa Akrilik, 1200’den fazla çalışanı, yıllık 330 bin ton üretim kapasitesi ve 502 bin metrekarelik alana yayılan üretim alanıyla dünyadaki en büyük, Türkiye’deki tek akrilik elyaf üreticisi konumunda.