DOLAR 34,4833
EURO 36,2598
ALTIN 2.959,67
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 20°C
Parçalı Bulutlu
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 9°C
Paz 9°C
Pts 10°C

KOSGEB’TEN KOBİ’LERE PANDEMİ DESTEĞİ

KOSGEB’TEN KOBİ’LERE PANDEMİ DESTEĞİ
18.05.2021
A+
A-

KOSGEB İl Müdürlüğü tarafından imalatçı, bilgisayar programcısı ve AR-GE yapan KOBİ’lere hızlı kredi desteği sağlanacak. Destek başvuruları 21 Mayıs 23:59’da sona erecek.

KOSGEB İl Müdürü Hakan Ulusu, imalat sektörü ile bunun tamamlayıcısı olan bilgisayar programlama ve bilimsel AR-GE sektörlerindeki mikro ve küçük işletmelere yönelik işletme sermayesi formunda destek tasarlandığını söyledi. Başvuruda ölçek ve sektör kriterleri göz önünde bulundurulacak. Buna göre; mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ), İmalat sektörü, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektöründe hizmet verenler başvuru yapabilecek. Destek başvuruları 21 Mayıs 23:59’a kadar yapılabilecek. Detaylı bilgi için KOSGEB İl Müdürlüğü’ne danışılacak. Covid-19’dan önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ’ler başvuru yapabilecektir. 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır. Bu kriter 2017 ve sonrasında kurulan yenilikçi genç işletmelerde aranmayacak. 2020’de 2019’a kıyasla en az %25 oranında gelir kaybına uğrayan işletmeler pandemiden etkilenmiş olarak kabul edilecek ve başvuru yapabilecek. Bu kriter 2017 ve sonrasında kurulan yenilikçi genç işletmelerde aranmayacak. Destek türü, teminatsız ve faizsiz geri ödemeli destek olacak. Ödeme onayı, işletmenin 2020 Mart ayındaki SGK 4A’lı çalışan sayısını ödemeye esas ay (2021 Mart, Nisan, Mayıs) itibariyle muhafaza etmesi şartıyla verilecek. Mikro işletmeler: 10 bin X 3 ay= 30 bin TL,küçük işletmeler: 25 bin X 3 ay= 75 bin TL ölçeğe göre geri ödemeli destek üst limitleri verilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.