DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 9°C
Hafif Yağmurlu
Yalova
9°C
Hafif Yağmurlu
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 12°C
Çar 13°C

YÜBİTAM’DAN ÖNEMLİ ETKİNLİK

YÜBİTAM’DAN ÖNEMLİ ETKİNLİK
17.12.2021
A+
A-

YÜBİTAM Uluslararası İkili ve Çoklu İşbirliği Programları hakkında etkinlik düzenledi.

Yalova Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜBİTAM) tarafından düzenlenen Uluslararası İkili ve Çoklu İşbirliği Programları başlıklı çevrim içi etkinlik TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak’ın katılımıyla gerçekleşti. Microsoft Teams uygulaması üzerinden gerçekleştirilen Uluslararası İkili ve Çoklu İşbirliği Programları başlıklı etkinlik YÜBİTAM Müdürü Prof. Dr. Demet Aydınoğlu ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oya Irmak Cebeci başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Dr. Öğr. Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin açılış konuşmasıyla başlayan Uluslararası İkili ve Çoklu İşbirliği Programları etkinliği, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak’ın konuşmasıyla devam etti.

64 Ülkeden 91 İşbirliği

TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak, ilk olarak TÜBİTAK bünyesindeki Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı hakkında açıklamalarda bulundu. TÜBİTAK’ın içerisinde bulunduğu iş birlikleri istatistiklerine dair verileri katılımcılarla paylaşan Murat Tıltak, 64 ülkeden 91 kurum ve kuruluş ile işbirliği faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Daha sonra ise TÜBİTAK projelerine başvuru sürecini adım adım anlatan Tıltak, proje çağrılarına ulaşmak için izlenecek adımlar hakkında da bilgiler verdi. Başvuru sistemini detaylı şekilde anlatan Tıltak, tüm başvuru programlarının UİDB PBS (Proje Başvuru Sistemi) üzerinden gerçekleştiğini söyledi. Son olarak ikili ve çoklu işbirliği yürütülen bilim ve teknoloji platformlarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Murat Tıltak, destek programları ve iletişim numaraları hakkında açıklamalar yaparak sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.