DOLAR 34,4719
EURO 36,2124
ALTIN 2.961,83
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 20°C
Parçalı Bulutlu
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 19°C
Cts 8°C
Paz 9°C
Pts 10°C

FLAMİNGO SAYISI BİN 250’Yİ GEÇTİ

03.11.2022
A+
A-

Altınova Hersek Lagününde tüm yıl boyu görülmekle olan flamingo sayısı bin 250’yi geçti.

Kuşların beslenmesi, barınması ve üremesi açısından oldukça önemli sulak alan olan Altınova Hersek Lagününde tüm yıl boyu görülen flamingo sayısı bin 250’yi geçti.

Flamingonun dünyada 6 türü var

Altınova Hersek Lagünündeki spn popilasyonlarla ilgili bilge veren Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Dünya’da 6 türü bulunan flamingo; “Phoenicopteridae” familyasının, ülkemizde üreyen ve kış göçmeni olarak bulunan türü “Phoenicopterus roseus” Greater Flamingodur” dedi.

“Allı Turna olarak biliniyor”

Flamingoların Anadolu’da ‘Allı Turna’ olarak da bilindiğini ifade eden Fatih Bülbül, “Hersek Lagününde tüm yıl boyu görülmekle birlikte, kış göçmeni olduğundan Eylül-Mart ayları arasında sayıları daha da artarak 1000’leri geçmektedir. Bu yıl Ekim ayı boyunca binin üzerinde olan flamingo sayısı ile Hersek Lagünü, ülkemizdeki sulak alanların başında gelmektedir. Yapılan son sayımda 1250 flamingo alanda gözlenip kayıtlara geçirilmiştir diye konuştu.

“Hersek Lagünü çok zengin”

Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuşların beslenmesi, barınması ve üremesi açısından Hersek Lagünü oldukça zengin olanaklara sahiptir. Ayrıca alanın yaklaşık %70 ni kaplayan sucul dip bitkisi Ruppia maritima (Sahil ördekotu) lagünün değerine değer katmaktadır.

Doğaseverlere davet

Bu günlerde flamingolarla birlikte diğer su kuşlarından olan ördekler, kuğular, balıkçıllar, kıyı kuşları, batağanlar, yırtıcılar, ‘kefal avcısı’ balık kartalları alanda yerlerini almış durumdalar. Bu güzellikleri görmeleri için tüm doğaseverleri alanımızdaki doğa merkezlerine, kuş gözlem kulemize bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.