DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 21°C
Açık
Yalova
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 25°C

AK-KİM’DE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ‘ALTIN’ DEĞERİNDE

AK-KİM’DE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ‘ALTIN’ DEĞERİNDE
21.12.2020
A+
A-

Ak-Kim sürdürülebilirlik alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Uluslararası sürdürülebilirlik platformu EcoVadis’in değerlendirmesine giren şirket, “Altın bilinirlik” seviyesine yükseldi.

Türkiye’nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim, sürdürülebilirlik performansında çıtayı yükseltti. 2020 yılında bu alandaki çalışmalarını geliştiren Ak-Kim, global sürdürülebilirlik tedarikçilerinin yer aldığı EcoVadis değerlendirmesinde başarı kazandı.

Gümüşü “Altına” çevirdi

2019 yılında aynı değerlendirmeye katılan Ak-Kim, tüm kategorilerde en iyi yüzde 22, kimya sektöründe ise en iyi yüzde 10 arasına girerek “Gümüş” bilinirlik seviyesinde olmaya hak kazanmıştı. 2020 değerlendirmesinde ise çevre, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma gibi kategorilerdeki performansını en iyiyüzde 3’e yükselterekGümüş’ü “Altına” çevirmeyi başardı. Bu sayede Ak-Kim, “Sürdürülebilirlik Kimyamızda Var” mottosu ile her geçen yıl önemini artıran sürdürülebilirlik alanında önemli bir gelişme kaydetti.

EcoVadis nedir?

Sürdürülebilir tedarik zincirinin değerlendirildiği uluslararası platform EcoVadis, 21 kritere sahip. Çevre, Sosyal, Etik ve Sürdürülebilir Satın Alma gibi başlıkların altındaki bu kriterler, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmesi, Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) Standartları, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Standardı, Çevreye Duyarlı Ekonomi Koalisyonu (CERES) Yol Haritası ve BM İş ve İnsan Hakları Yol Gösterici İlkeleri’ne dayanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.