GELECEK PARTİSİNDEN 8 MADDELİK ÖNERİ
Gelecek Partisi Yalova Sağlık Komisyonu, 2022 senesinin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır başkanlığında toplanan komisyon önemli kararlar aldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Dünya ve ülke genelinde başkalaşan Covid-19 yeni formu Omicron’un, hızlı yayılım göstermesi ve bulaş riskinin artması sebebiyle tedbirlerin arttırılması gerekirken, yeni önlemlerin alınması gerektiği de ortadadır. Bu sebeple, ilgili paydaşların ve vatandaşlarımızın ilgisine sunulmak üzere aşağıdaki önerileri kamuoyu ile paylaşmayı uygun görüyoruz.
1-Aşı, Covid-19 Pandemisi’nde en güçlü ve etkin silahtır. İlk aşılarını olan vatandaşlarımızın, 3. ve 4. dozlarını vakit geçirmeden olmaları hususu en önemli gerçektir. Ancak, genç nüfusun yeterince aşılanmadığı ve maalesef aşılanmayı tercih etmedikleri görülmektedir. Her türlü yazılı ve görsel materyalle hatta birebir görüşmeler sağlanarak gençlerin aşı olmaya ikna edilmesi, alışveriş merkezlerinde, pazaryerlerinde ve uygun noktalarda seyyar aşılanma üniteleri oluşturulması gerekmektedir. Genç nüfusun aşılanması için üniversitede sosyal çalışmalar başlatılmalıdır.
2-Omicron varyantının bulaşma hızı göz önünde bulundurulduğunda, kapalı alanlarda gerçekleşecek etkinlikler, Valilik iznine tabi olmalı, gerekmedikçe kapalı alan etkinlikleri yapılmamalıdır.
3-Bulaş riskinin en fazla olduğu kapalı alanlarda, bilhassa okullarda tedbirler artırılmalıdır. Birçok okulumuzda, el hijyenini sağlayacak sabun ve dezenfektanların temininde sıkıntı yaşandığı tespit edilmiştir. Bu sebeple hijyen maddesi eksikliği yaşanmaması için gerekli çalışmalar Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından aksatılmadan yürütülmelidir. Yemekhane ve okul kantinlerinde sosyal mesafe kuralları harfiyen uygulanmalı, ilgili nöbetçi kurum yetkilileri, olası kural ihlallerini önleyici tedbirleri istisnasız almalıdır.
4-İstanbul Deniz Otobüsleri ve Negmar gibi uzun seyahat metrajlı toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesi yarı yarıya düşürülmeli, sefer sayısı artırılmalıdır. Bu araçlarda, maske ihlaline sebep olduğu için, kantin faaliyetlerine son verilmelidir. Seyahat esnasında maske denetimleri gerçekleştirilmelidir.
5-Halka açık tüm alanlarda maske denetimleri artırılmalıdır. Pazaryerlerine girişte, HES Kodu uygulaması olmadığından, maske denetimi, bu noktalarda sıkılaştırılmalıdır.
6-Pandemiyi her an gündemde tutacak yazılı ve görsel iletişim araçları sonuna kadar kullanılmalıdır. Elektrik direklerinde, afiş noktalarında, billboardlarda kamu spotları aralıksız yer almalıdır.
7-Tüm toplantılarda maske kullanımı tekrar özendirilmeli, maske ve mesafe kurallarına uyulmayan toplantıların, bulaş riskini artıracağı gerçeği unutulmamalıdır.
8-Resmi dairelerde, özel sektör işletmelerinde, toplu taşıma araçlarında klima kullanımı yasaklanmalıdır. Kış aylarında, diğer ısınma araçları tercih edilmelidir. Gerek okullarımızda eğitim-öğretimin sürdürülebilmesi, gerekse daha fazla kısıtlamaların zaruret halini almaması için, her vatandaşımızın kendi kişisel önlemini alması, elzem hale gelmiştir. Kamuoyuna saygı ile arz olunur.”