DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova °C
Yalova
°C
°C
°C
°C
°C

HAZİRAN’DA KONUT SATIŞI ARTTI

18.07.2025
A+
A-

Türkiye genelinde konut satışları Haziran 2025’te, bir önceki yılın aynı ayına göre %35,8 oranında artarak 107 bin 723 oldu. En fazla konut satışı sırasıyla İstanbul (17.656), Ankara (9.428) ve İzmir (5.987) illerinde gerçekleşti. En az konut satışı yapılan iller ise Ardahan (38), Bayburt (62) ve Hakkari (81) olarak kaydedildi.

Ocak-Haziran döneminde Türkiye genelinde konut satışları geçen yıla göre %26,9 artarak 691 bin 893 adede ulaştı. Bu yükselişin temelinde artan talep, krediye erişimin kademeli iyileşmesi ve yeni projelerin piyasaya sunulması etkili oldu.

Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre %35,8 artış göstererek 107 bin 723 adede ulaştı. Bu artıştan önemli pay alan illerden biri de Marmara’nın gözde şehirlerinden Yalova oldu. Haziran ayında 1.012 konut satışı ile dikkat çeken Yalova, büyükşehirlere yakınlığı, doğal yapısı ve son dönemde artan yatırımlarla konut piyasasında öne çıkmaya devam ediyor. Haziran ayında Yalova’da gerçekleştirilen 1.012 konut satışının 294’ü ilk el konutlardan oluştu. Bu da toplam satışların yaklaşık %29’unun sıfır konutlardan geldiğini gösteriyor. Bu oran, Yalova’daki yeni projelere olan ilginin sürdüğünü ve inşaat sektörünün şehirde dinamik kalmaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Yalova’daki konut satışlarının 718’i ikinci el konutlardan oluştu. %70’lik bu pay, şehirdeki oturmuş bölgelerin hala tercih edildiğini ve taşınmazların el değiştirmeye devam ettiğini gösteriyor. Konut kredilerindeki dalgalı seyre rağmen Yalova’da Haziran ayında 60 ipotekli satış gerçekleşti. Bu da toplam satışların yaklaşık %5,9’una karşılık geliyor. Kredili satışların yeniden hareketlenmeye başlaması, özellikle orta gelirli alıcılar için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.