DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 15°C
Yağmurlu
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 23°C

İNTERNET DOLANDIRICILARININ HEDEFİ OLDULAR

İNTERNET DOLANDIRICILARININ HEDEFİ OLDULAR
26.02.2021
A+
A-

Cep telefonlarına gelen mesajlar üzerinden dolandırılan kişi sayısı her geçen gün artarken, Yalova’da yaşayan 66 yaşındaki emekli Bekir Çakmak ve 46 yaşındaki esnaf Ercüment Tunçöz’de bu yöntemin son mağdurları oldu.

Cep telefonuna gelen güncelleme mesajına dokunan Ercüment Tunçöz’ün kredi kartından 24 bin TL harcama yapıldı. Gelen mesajın ardından cep telefonu donan Tunçöz’de telefonunu tamir ettirene kadar bu gerçekten habersizdi. Bankadan gelen mesajla şaşkına dönen Tunçöz soluğu önce bankada ardından da adliyede aldı. Bir diğer mağdur 66 yaşındaki emekli Bekir Çakmak’ta telefonuna gelen bilmediği bir mesaja dokunmasının ardından daha önce kendisine tanımlanan ön onaylı 53.500 TL’lik kredinin çekilerek yurtdışındaki hesaplara aktarıldığını öğrendi. Hemen bankaya giderek duruma itiraz eden Çakmak’ta savcılığın yolunu tuttu. Son zamanlarda artan sanal dolandırıcılıklar konusunda uyaran Tüketici hakem kurulu üyesi avukat Aynur Tepe’de vatandaşların bilmedikleri emin olmadıkları hiçbir mesajı dikkate almamalarını ve gelen linklere dokunmamaları gerektiğini belirterek, “Pandemi nedeniyle artan internet alışverişleri güvenli sitelerden yapılmalı. Kredi kartı ve internetten yapılan işlemlerde de dolandırıcılık sayısı her geçen gün artmakta. Vatandaşın rızası dışında hesabından para çekilmesi veya kredi kartının kullanılması durumunda vatandaş durumu önce önlem alınması için bankaya bildirmeli. Zararını ispatlayabilmesi açısından bu durum önem arz etmekte. Ardından hemen en yakın karakola, jandarmaya veya Cumhuriyet Başsavcılığına gidip suç duyurusunda bulunmalı. Bu nitelikli dolandırıcılık kapsamına giriyor. Zararını karşılayabilmek için banka yapılan dolandırıcılıkla alakası olmadığını kanıtlaması gerekiyor. Yasal süreçte bu şekilde başlamış olacak. Zarar 11Bin TL’nin altında ise bulundukları ildeki hakem kurullarına da başvurabilirler” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.