İSTİHDAMIN ‘EN’LERİNE PLAKET VERİLDİ
Yalova İnsan Kaynakları Platformu, Hilton Garden Inn Otel’de ‘İstihdamın Enleri Ödül Töreni ve Kalkınma Ajanslarının Genç İstihdamı Temalı Faaliyetleri’ konulu toplantı düzenledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İŞKUR Yalova İl Müdürlüğü, Yalova İnsan Kaynakları Platformu ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliğinde düzenlenen yemekli toplantıda MARKA Planlama Birim Başkanı Dr. Merve Çalhan konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Yalova İnsan Kaynakları Platformunun ‘İstihdamın Enleri Ödül Töreni ve Kalkınma Ajanslarının Genç İstihdamı Temalı Faaliyetleri’ konulu yemekli toplantısı Hilton Garden Inn Otel’de gerçekleşti. Programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, KOSGEB Yalova İl Müdürü Hakan Ulusu, iş insanları ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmalarını İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede ve İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel gerçekleştirirken, Yalova’da 2021 yılında en çok istihdam sağlayan kuruluşlar olan 1. GEMAK, 2. Atakent Hastanesi, 3. Özdilek, 4. Black Bird Hotel, 5. Köfteci Yusuf’a plaketlerini, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ile İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel takdim etti.
GENÇ İSTİHDAMI NEDİR?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve kalkınma ajanslarının istişareleri sonucunda 2022 ve 2023 yıllarının çalışma teması olarak “Genç İstihdamı” konusu belirlendi. Kalkınma ajansları tarafından yürütülecek olan faaliyetlerde 15 – 34 yaş aralığındaki kişilerin istihdamının artırılması ve genç girişimciliğinin sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda gençlerde yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma bilinci oluşturulması; gençlerin geleceğin işlerinin gerektirdiği beceriler ile donatılması; gençlerin becerilerine uygun işlerde istihdam edilmeleri ve üretim süreçlerine aktif katılım sağlanmaları hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda; beceri geliştirme programları, istihdam garantili eğitim programları, çalışan ve üreten gençler programı, e-spor faaliyetleri, kalkınma ajansları destekleri, kırsal istihdamı artırma programı ve genç girişimcilik destek programı gibi farklı çalışmaların gerçekleştirilmesi temel alınıyor.
Gençlerde yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma bilincinin oluşturulması
Gençlerin geleceğin işlerinin gerektirdiği beceriler ile donatılması
Gençlerin becerilerine uygun işlerde istihdam edilmesi
Gençlerin üretim süreçlerine aktif katılımının sağlanması
Kalkınma ajansları kuruluşlarından bu yana gençlerin istihdamına yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yerel ihtiyaçları yerinde tespit eden kalkınma ajanslarının önümüzdeki dönemde de gençlerin istihdamının sağlanmasında önemli roller alabileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda, 2022-2023 yıllarında kalkınma ajanslarının “Genç İstihdamı” teması altında faaliyetlerini önceliklendirmesi kararlaştırılmıştır.