YILIN GENCİ VE AİLESİNE ÖDÜL VERİLDİ

21 Mayıs 2026

YILIN GENCİ VE AİLESİNE ÖDÜL VERİLDİ
Yalova KATFA-DER'in organizasyonuyla düzenlenen “Yılın Genci ve Yılın Ailesi” programında yılın başarılı gençleri ve ailesinin ödül gecesi YTSO toplantı salonunda gerçekleşti. YTSO ve Yalova Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğününde tertip komitesinde yer aldığıKATFA-DER organizasyonuyla düzenlenen “Yılın Genci ve Yılın Ailesi” programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
 
Spor dalında, Milli masa tenisçimiz Ece Haraç, MMA branşında Aybüke İmancı, Güreşte Çınar Mengüverdi , Bilim dalında Yalova Üniversite öğrencisi Nisanur Keklik yılın genci seçilirken, ayrıca “Yılın Umut Veren Genci” ödülünü, atletizm alanındaki başarılarıyla dikkat çeken ve “Rüzgârın Kızı” olarak anılan Nehir Ada Tüzmen’e verildi. Gecede,  55 yıldır evliliklerini sürdüren Kıbrıs Gazisi Resul Dilek ve Şennur Dilek çifti “Yılın Ailesi” seçilerek plaket takdim edildi.
 
Yılın genci ve Ailelerine ödüllerini, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı,  Kaytazdere belediye Başkanı Doğan Çitil, Yalova Aile Sosyal Hizmetler il Müdürü Arif Laçin,  KaftaDer Başkanı Nurten Anıl takdim etti. 
 
Programın açılış konuşmasını yapan KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl, aile yapısının toplumun temel taşı olduğuna dikkat çekerek, “Geçmişin deneyiminden geleceğin bilgeliğine” anlayışıyla hem aile kurumunun önemini vurgulamayı hem de gençlerin başarılarını görünür kılmayı amaçladıklarını ifade etti.
Aile ve Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen programda, 55 yıldır evliliklerini sürdüren Kıbrıs Gazisi Resul Dilek ve Şennur Dilek çifti “Yılın Ailesi” seçilerek plaket takdim edildi.
 
Program kapsamında ayrıca spor, bilim ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası başarılar elde eden gençler “Yılın Genci” ödülüne layık görüldü. Masa tenisinde Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Ece Haraç; Teknofest ve teknoloji yarışmalarındaki dereceleriyle dikkat çeken Nisanur Keklik; MMA branşında dünya ve Avrupa dereceleri bulunan, aynı zamanda kadınlara ve üniversite öğrencilerine gönüllü savunma sporu eğitimleri veren Aybüke İmancı; grekoromen güreş branşındaki Türkiye dereceleriyle öne çıkan Çınar Mengüverdi programda ödül alan isimler arasında yer aldı.
 
Ayrıca “Yılın Umut Veren Genci” ödülü, atletizm alanındaki başarılarıyla dikkat çeken ve “Rüzgârın Kızı” olarak anılan Nehir Ada Tüzmen’e takdim edildi. Program, ödül takdimleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.