DOLAR 32,3638
EURO 35,0383
ALTIN 2.324,23
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 21°C
Açık
Yalova
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 25°C

TOPLANTININ EV SAHİBİ YALOVA

TOPLANTININ EV SAHİBİ YALOVA
11.03.2021
A+
A-

Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısı, 11-12 Mart 2021 tarihleri arasında Yalova Hilton Garden Inn Hotel’de gerçekleşti.

Marmara Bölgesi ve çevre iller olmak üzere 21 ilin katılımıyla Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısı 11-12 Mart 2021 tarihlerinde Yalova Hilton Garden Inn Hotel de düzenlendi. “2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi” ve “2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” çerçevesinde illerimizde yürütülecek faaliyetlerin ve hedeflere ulaşmadaki etkinliğin detaylı olarak değerlendirilmesi, trafikle ilgili sorunların incelenerek uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin alınması vb. konuların görüşülmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde Marmara Bölgesi ve çevre iller olmak üzere toplamda 21 ilin katılımıyla 11-12 Mart 2021 tarihlerinde Yalova Hilton Garden Inn Hotel de Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

FINDIK, ‘HER ZARAR GÖREN İNSAN, CANIMIZI YAKIYOR’

Trafik Birim Amirleri Bölge Değerlendirme Toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, “Trafik kazaları hem ülkemizde hem de dünyada çok ciddi bir sorun teşkil etmektedir ki trafik başlı başına bir sorun. Bizim ilimizde bu trafik sorunuyla mücadele ediyor. Bu kazalar neticesinde birçok insanımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta ve bu kazaların sonunda maddi ve bizleri çok üzen manevi bir sürü hasar yaşamaktayız. Sorunun çözümü için düzenlenen böylesine değerli bir toplantının ilimizde düzenlenmesi için başkanımızın da istekli olmasına ve ev sahipliği yapmamızdan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Malumunuz ilimiz Marmara, Ege ve İç Anadolu Bölgelerinin orta noktasında ve bütün geçişin olduğu noktada. Osmangazi Köprüsünün açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu çok daha fazlalaştı. Bursa, Osmangazi, Kocaeli otoyol güzergahında ortalama günlük 100 Bin araç, bayram ve benzeri günlerde katlayarak çoğalmakta. Sayın Valimizin de hassasiyetleriyle süreci en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. Malumunuz her zarar gören insanımız canımızı çok fazla yakıyor ve o yüzden üzerimize düşen görev çok fazla, bunun da bilincindeyiz. Bu toplantı bizler ve sizler için çok kıymetli. Kazasız, belasız günler geçirmemizi temenni ediyorum. 2030 yılı şu an önümüze koyduğumuz hedef. O hedefe zaten şu an emin adımlarla ilerliyoruz ve bunu devam ettirmemiz gerektiği hepinizin malumu. Geldiğimiz bu noktayı daha ileriye götürmeliyiz, bunun da bilincindeyiz” dedi.

YAVUZ, ‘TRAFİK KAZALARINI AZALTACAĞIMIZA SÖZ VERDİK’

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz, “Günlük emirlerle trafiğin idare edilemeyeceğini ve bunun bir hükümet politikası olduğunu ve sürekli insan yaşamının var olduğu sürece de devam edeceğinin bilincinde olarak bunu hazırlarken önemli noktalara vurgu yapmak istedik. Trafik gündelik yaşamımızın içerisinde hepimizin vazgeçilmez bir unsuru. Ancak trafik kazaları bizim vazgeçilmemiz değildir yani bunları önleyebilir, engelleyebiliriz. Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler, trafik kazalarının küresel bir halk sağlığı sorunu olarak kabul etmiştir. Bu yeni de değil. Tabi bu halk sağlığı sorunu dünyanın da sorunu. Sadece ülkemiz açısından değil, her yıl dünyada 1 Milyon 350 Bin can kaybettiğini, yine 80 milyon insanın da kalıcı şekilde yaralandığını, uzuv kayıplarına uğradığını düşünürsek, bu rakamlar çok büyük rakamlardır. Trafik kazaları 5 ila 29 yaş arasındaki ölüm nedenlerinin en başında gelmektedir. Ülkemizde belli bir süre önce 2016 yılına kadar günlük baktığınızda ortalama 23 vatandaşımız can kaybederken, bugün geldiğimiz noktada bu rakamın 12 seviyelerine indiğini görüyoruz. Bu yeterli bir rakam mıdır, elbette değildir. Çünkü 2010 yılı Dünya Küresel Halk Sağlığı olarak kabul etmiş olduğu bu trafik kazalarını ülkelerin gelecek 10 yılda hedeflerini ve planlarını ortaya koyması isteniyor. Bizde bu deklarasyona imza atan üye ülke olarak 2009 yılında Moskova’daki Küresel Yol Güvenliği konferansında bakanlar düzeyinde imza attığımız ve sayın Cumhurbaşkanımızın da bunu onayladığı uluslararası bir metin niteliğinde 2020 yılında bu trafik kazalarını yüzde 50 azaltacağımızı taahhüt ettik ve söz verdik. Gelinen nokta itibariyle 2010 yılında, bu rakamlar daha önce yok muydu diye düşünebilirsiniz, bizim dünya üzerinde hastane ölümlerimiz 2015 yılına kadar 30 gün içerisinde trafik kazasından hastaneye gidip de ölenlerin kaydı yok, böyle bir kayıt tutulmuyor. Sadece olay, kaza yerindeki ölümler baz alınıyor. Oysa dünyada 30 güç içerisinde trafik kazasında hastane de ölenlerinde, trafik kazasında ölenler şeklinde kabul edilen bir anlayış, bir metin var. 2010 yılında bunlar bizde olmadığı için kaza yeri ölümlerinin 1,5 katı kadarının hastane ölümleri olduğu düşünüldüğünde, Dünya Sağlık Örgütünün metinlerine geçen Türkiye’deki trafik kazalı ölümlerin 11 Bin civarında olduğunu söylüyorlar. 13.4 olan o günkü rakam, bugün 2020 yılı sonuna geldiğimizde 4866 rakamına yani 100 Bin kişi başında 5.8 rakamına geriledi. Yüzde 50 olan hedefimizin yüzde 56 oranında üzerine çıktık. Dünyada yakın çevremizde, Avrupa ve Asya kıtasında bu hedefi gerçekleştiren iki ülkeden biriyiz. Hep soruyorlar diğer ülke kimdir, onu da söylemeyeceğim burada, belki arkadaşlarımızın çoğu bilir. Biz bunu başardık, nasıl başardık, trafiğin 4 olgusundan bahsettik. Bunların başında altyapı geliyor. Yollarımız, şehir planlamalarımız, belediyelerimiz, ulaştırmalarımız, altyapı dediğimizde bütün hepsi bunun içerisine giriyor” şeklinde konuştu.

YAVUZ, ‘ALTYAPI, EĞİTİM VE SAĞLIK, TRAFİĞİN 3 TEMEL UNSURUDUR’

Şehirlerin altyapılarının bu işin bir ayağını oluşturduğunu söyleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz, “Son yıllarda yaptığımız atılımlar, bunun her türlü göstergesini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Sonra eğitim, Milli eğitimden tutun, örgün ve yaygın eğitim yetişkin eğitimi aklınıza ne gelirse eğitim kısmı. Sağlık kısmı, kaza sonrası müdahale, reaksiyon sürelerinin kısalması, şehir hastanelerinin bu yollar üzerinde kurulması, vakaya ulaşma zaman dilimlerinin kısalması. Bunların hepsi trafiğin 3 unsuru. Geriye dördüncü unsur, denetim unsuru kalıyor. Denetimsiz hiçbir şey yapma şansımız yok. Denetim kısmı da İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, trafik denetimlerinin iki ana unsurunu oluşturuyor. Biz denetimlerle belli bir noktaya geliyoruz. Denetimle kazaları ve can kayıplarını en fazla yüzde 25 ile yüzde 35 oranında azaltabilirsiniz. Bu denetiminde etkili yapılması lazım. 2019 yılında biz bunu yüzde 25 alt tabanında yakaladık denetimle. Bu işin böyle olmayacağı vakidir. O yüzden yeni strateji belgesi ve eylem planında dünyanın da kabul ettiği ve ülkemizde birkaç yıldan beri farkında olmadan da biz bu işi üstlendiğimiz hükümet politikası olarak güvenli sistem yaklaşımı esas alınarak hazırlanan bir strateji belgesidir” dedi.

PROTOKOLE PLAKET VE HEDİYE VERİLDİ

Yalova Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Bakçepınar, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdür Yardımcıları, birim amirleri ve kurum müdürleri toplantıda hazır bulundu. Açılış törenin ve konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanı Mehmet Yavuz, katılımlarından ve toplantıya desteklerinden ötürü Yalova Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Bakçepınar, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol’a plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.