DOLAR 34,7400
EURO 36,5726
ALTIN 2.954,51
BIST 9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 11°C
Hafif Yağmurlu
Yalova
11°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 17°C

YALOVA EMNİYETİ ÇALIŞMALARINI HER ALANDA SÜRDÜRÜYOR

20.02.2024
A+
A-

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü “Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir” sloganıyla doğru Sosyal Medya Kullanımı hakkında ve İnternet Bağımlılığı ile Mücadele çalışmaları yürütülerek proje amaç ve hedefleri doğrultusunda önleme, bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarını her alanda sürdürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü hafta sonunda halkın yoğun olarak bulunduğu sportif faaliyetlerin yapıldığı ortamlarda toplumsal bilinç oluşturulmasına yönelik farkındalık çalışması yaparak yaklaşık 2500 kişiye ulaştı.

Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Çalışmalarını aralıksız sürdürülmekte olup SİBERAY Projesi https://www.siberay.com adresinden ve SİBERAY sosyal medya hesaplarından takip edilebilmektedir. Kapsayıcı bir kavram olan teknoloji bağımlılığının pek çok özel bağımlılık türünü de içerdiği söylenebilir. Bunlardan bazıları; “ekran bağımlılığı, televizyon bağımlılığı, akıllı telefon bağımlılığı, online alışveriş bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı, internet bağımlılığı, oyun bağımlılığı” ve benzeri olarak sıralanabilir. Teknoloji bağımlılığı, her yaşta ve her cinsiyette görülebilecek bir sorundur. Bireysel önlemler ile teknolojinin akılcı ve kontrollü kullanımı sağlanabilmekle birlikte, sosyal, fiziksel ve ruhsal olarak yarattığı sorunlarla baş edilemediği durumlarda profesyonel destek alınmalı ve bunun tedavi edilebilir bir sorun olduğu unutulmamalıdır.” diyerek şöyle devam edildi.

“Siber zorbalık hangi yaş grubunda gözlemlenirse gözlemlensin ruhsal, psikolojik ve duygusal sorunlara neden olabilecek bir durumdur. Özellikle gençler arasında yaşanan zorbalık örnekleri, pek çok gencin hayatını karartmaktadır. Bu durumda hem ebeveynlerin hem de gençlerin dikkatli olması gerekir. Siber zorbalık göz ardı edilmeyecek kadar ciddi bir sorun ve aynı zamanda bazı durumlarda suç teşkil etmektedir. Dijital dünyada ve gündelik hayatta önemli yer kaplayan dijital oyunlar, fırsatlar kadar tehditler de barındırmaktadır. Ebeveynlere, gerekli siber güvenlik önlemlerini alarak aileler, gençler, çocuklar ve tüm toplum için daha güvenli bir siber ortamın oluşturulması konusunda katkı sunmaları tavsiye edilmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.