DOLAR 32,2879
EURO 34,7919
ALTIN 2.409,04
BIST 10.270,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 21°C
Açık
Yalova
21°C
Açık
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 15°C

DENİZCİLİK DÜNYASINDA ULUSLARARASI ANLAŞMA

10.11.2022
A+
A-

Dünya genelinde en fazla gemi filosuna sahip olan ve denizcilik alanında önde gelen ülkelerden Panama’nın önemli eğitim merkezlerinden STC ile imzalanan protokol kapsamında üniversitemizde gemi adamlarına yönelik eğitimler ve sertifikasyon işlemlerini düzenleme imkanı sunulacak.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) aracılığı ve Deniz Ulaştırma ve İşletme programı Öğr. Gör. Dr. Nurettin Büyük koordinatörlüğünde yaklaşık 7 aydır yürütülen proje ve işbirliği çalışması neticesinde Panama’dan Seafarer Training Center (STC) ile eğitim protokolü çalışmaları tamamlandı. Yalova Üniversitesi Rektörlüğünde imzalanan protokol törenine Panama STC yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Prof. Dr. Hamit Er, Genel Sekreter Ömer Naci Fidan, YÜSEM Müdürü Prof. Dr. Muharrem Es, Öğr. Gör. Dr. Nurettin Büyük katıldılar. Panama Denizcilik Otoritesi’nin kendilerine verdiği yetki sayesinde gemi adamlarına denizcilik eğitimlerini veren STC eğitim kurumu, bu protokol gereği, kursiyerlerini ve eğitim talep eden Dünya genelindeki Panama gemi adamlarını üniversitemize yönlendirecek ve eğitimleri YUSEM aracılığıyla Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü Öğretim elemanları tarafından icra edilecek. Ülkemiz gemi adamlarına uzun yıllardır eğitim hizmeti veren üniversitemiz bu eğitimlerini dünya çapında da vermeye devam ediyor. Panama, dünya çapında en fazla gemi filosuna sahip ülke olması nedeniyle bu gemilerde çalışacak gemi adamı sayısının da doğru orantılı olarak artması bekleniyor. 1 yıl sürecek bu protokol sayesinde hem beyaz yaka hem de mavi yaka çalışanlara 51 farklı eğitimden oluşan talepler üniversitemizce karşılanacak. Bu eğitimlere yurt dışından katılım sağlanacak ve sadece Panama gemi adamı cüzdanı olanlara veya ilk defa alacaklara mahsus olacak. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, anlaşmanın üniversitemizin uluslararasılaşması için çok önemli olduğunu belirterek bu protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti. MS Denizcilik Kiralama Müdürü Kaptan Engin Özbek, Yalova Üniversitesinin denizcilik sektöründe atılan bu adımla global sorunların da önlenmesine büyük katkıda bulunacağını vurguladı. Rusya-Ukrayna savaşının gemi adamı ihtiyacını karşılama konusunda ciddi sıkıntılara yol açtığını belirten Özbek. “Tüm Avrupa’yı da etkileyen bu ihtiyaca yönelik olarak imzalanan bu protokol ile yetiştirilen gemi adamları bu konudaki ihtiyacı karşılama noktasında da önemli olacaktır” şeklinde konuştu. Protokol anlaşması sonrası Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Panamalı misafirlerine Türkiye hatırası el işçiliği ile hazırlanmış çini tabak hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.