DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 16°C
Az Bulutlu
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 19°C

FOLKLOR ARAŞTIRMACILARI SUBAŞI’NDA

28.07.2023
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Folklor araştırmacıları Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubunun konuğu oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Folklor araştırmacıları Türkan Oral, Ayşe Ceren Göğüş, Sanat Tarihçi Onur Sarıkaya Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Alan Araştırması için Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubuna konuk oldular. Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, “Göç müzemizde başlayan Tarihimiz, geleneklerimiz, çalışmalarımız, projelerimiz, Sergilemelerimiz ile ziyareti köyümüzde oynanan çocuk oyunları üzerine de Gülizar Çömert, Veli Metin, Nail Aytar, Canan Neşeli ile görüşmeler gerçekleştirdik. Geleneksel çocuk oyunları çalışmamızda ilgili oyunların genel kuralları, oynanma tarzı ve muhtevası yanında bu oyunların kazandırdıkları üzerine de değerlendirmemizi yaptık. Geleneksel oyunları yaşatmak ve kültürümüze sahip çıkmak için bu oyunların oynanması gerekmektedir. Her toplum gibi, kültürünü ve sahip olduğu değerlerini koruma, bu değerleri gelecek nesillere ulaştırma amaç ve kaygısına beldemiz olarak bizde sahibiz. Öğrendiklerimizin çoğunun büyüklerimizden, yakınlarımızdan çevremizden öğrendiğimizi, özellikle çocukluk devresinde semboller eşliğinde hayat bulan geleneksel çocuk gelişimi açısından geleneksel oyun kültürünün ne denli önemli olduğu daha net hale geldiğini yaşımız ilerledikçe daha da ne anlıyoruz. Gelenekleri ayakta tutan kültürel değerler oyunlar aracılığı ile varlığını nesiller boyunca da devam ettirir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.