DOLAR 32,3656
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,16
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 21°C
Açık
Yalova
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 25°C

5767 DEKARLIK ALANA SULAMA YAPILDI

5767 DEKARLIK ALANA SULAMA YAPILDI
20.10.2020
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Yalova’da 2020 yılı sulama sezonunun tamamlandığını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye’de yapılan yatırımlarla modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılarak, tarımda su tasarrufu sağlandığı ve ülke tarımına katkı sunulduğu belirtildi. Ülkede suyun 4’te 3’ünün sulamada kullanıldığı aktarılani açıklamada, sulama tesisleri inşa edilirken modern, tasarrufu yüksek yağmurlama ve damlama sistemlerinin tercih edildiği vurgulandı. Açıklamada, suyu depolamanın, inşa edilen tesislerle tarım arazilerine ulaştırmanın ve bu süreçte su kayıplarının minimuma indirilmesinin önem taşıdığı kaydedildi.

“Ülke tarımını yukarılara taşıyacağız”

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Yıldız, kurum olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını bildirdi. Modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının, üretim desenini çeşitlendirdiğini, çiftçinin gelirini artırdığını belirten Yıldız, bu durumun yoksulluğun azaltılmasına katkı yaptığını, yaşam standardını yükselttiği için de göçü önlediğini bildirdi. Yıldız, Bursa, Kocaeli ve Yalova’da 2020 yılı sulama sezonunun tamamlandığı ve sadece Bursa’da bu yıl 622 bin 426 dekar tarım arazisinin sulandığı bilgisini verdi. Yalova’da bu sezon yapılan sulu tarımla 5 bin 767 dekar tarım arazisinin sulandığını ve ülke ekonomisine 4 milyon 750 bin lira katkı verildiğini belirtti. Tarımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde daha net görüldüğüne dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti: “İnşa ettiğimiz barajlar, göletler, sulama kanalları, iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleriyle tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Yapılan sulama yatırımlarıyla çiftçilerden olumlu geri dönüşler aldık. Bursa, Kocaeli ve Yalova’da 2020 sulama sezonunda problem yaşamadık. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Suyumuza, toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz de üretmeye devam etsinler, birlikte ülke tarımını daha yukarılara taşıyacağız”

ETİKETLER: , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.