DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova 22°C
Parçalı Bulutlu
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 18°C

22022022

10.02.2022
A+
A-

Son yıllarda ardışık veya tersten okunduğunda da aynı olan tarihlerin uğur getireceği gibi inanışları gözlemliyoruz.

İş yeri açmak isteyen, nişanlanmak veya evlenmek isteyenlerin özellikle seçtiği tarihler aslında bunlar. Hem akılda kalıcı hemde batıl da olsa uğur getireceğine inanılan bir tablo.

İçinde bulunduğumuz Şubat ayında da benzer bir tarih bulunuyor. Tersten de okunduğunda aynı tarihi veren 22 Şubat. Hani benimde içimden geçmiyor değil, 22 Şubat’ta ne yapsam diye?

Böyle bir özel haber mi bulsam,

Farklı bir projeyi hayata mı geçirsem?

Ne yapsam ?

Ama illa ki bişey yapamasam da sanki bir şeyler olacakmış gibi…

Bir de son yıllarda hep ileriye yönelik tarihlerde umudumuzu arar olduk. Mesela AK Parti’nin hedef stratejisi vardır hepimizin bildiği;

Hedef 2023,Hedef 2053, Hedef 2071 söylemleri gibi. Bu anlamda vatandaşa umut vaad eden açıklamalar siyaseten bir çok kez hedefe de ulaşmıştır. İnanmak isteyen inanmış, inanmayan da bir kulp takmıştır.

Sonuçta herkes inandığının peşinde değil mi ?

O kadar umut etmekten, inanmaktan bahsetmişken, bir de inanılmış bir başarı öyküsünden bahsedelim;

Koçum Babam projesinden…

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu tarafından ilk olarak 2018 yılında projelendirilen, dönemin AK Parti Milletvekili Fikri Demirel’in desteği ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sunulan ve Bakanlığında tam destek verdiği proje geçen süreç içerisinde tahmin dahi edilmeyecek şekilde büyüdü. Türkiye’de engelliler ile ilgili bir çok konuda önemli sivil toplum kuruluşlarında söz sahibi; Yalova’da da engelli camiasına verdiği hizmetler ile yıllardır adından söz ettiren Murat Arslanhan ve ekibinin bu büyük başarısı, Ocak ayında Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla adeta taçlandı. TRT tarafından belgesel haline getirilen projenin esas amacı engelli bireyin babası ile olan bağlarını güçlendirmek. Özellikle engelli bireylerin sosyal hayatlarında anneleri ile geçirdikleri kadar olmasa da babaları ile de güzel vakit geçirmesini hedefleyen proje çeşitli yaşam hikayeleri ile belgesel olarak devlet televizyonunda yayınlanmaya başladı. Bu projenin gala gecesi ,TRT’den de üst düzey katılımın sağlandığı, Siyasi partilerin Ankara’daki temsilcilerinin hazır bulunduğu, Yalova protokolünün de katılım sağladığı gala gecesi ile unutulmaz bir akşamın yaşanmasına sebep oldu. Ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak’ın “Bu adam benim babam” şarkısını projeye hediye etmesi ve gönderdiği video mesajla da desteğini yinelemesi engelli camiasına adeta moral aşıladı. Yalova’dan bir kıvılcım ile başlayan “Koçum Babam” projesi Türkiye’nin dört bir yanına yayılırken, farkındalık yaratan ve bir çok engelli bireyin yüzünü güldüren bir görüntü ortaya koyunca hepimize de alkışlamak düştü.

Bu şehirde yapılan her güzel işe sahip çıkmak gerek. Önce inanmak ve ilk adımı atarak yola çıkmak gerekir.

Başarmak, inanarak başlamaktır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
6 Kasım 2021
7 Mart 2023
6 Haziran 2023
10 Ocak 2022
8 Aralık 2021
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.